Loader
Sürdürülebilirlik & Kurumsal Sorumluluk
yapı, inşaat, malatya, inşaa, bina, construction, iş hanı, apartman, fabrika,
531
page-template-default,page,page-id-531,page-child,parent-pageid-427,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Sürdürülebilirlik & Kurumsal Sorumluluk

 

 

ÇEVRE

 

Çevre dostu üretimimizle ISO 14.001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikası almaya hak kazandık. Bununla da yetinmedik, EFQM kurumsal gelişim programı çerçevesinde çevre yönetimi konusunda iyileştirme çalışmalarına devam ediyoruz. 2006’dan beri uyguladığımız Yalın Üretim modeliyle doğadaki kısıtlı kaynakların tüketimini %12 oranında azalttık. Su bazlı sünger hariç kullandığımız tüm ürünler tamamıyla geri dönüştürülebiliyor.

 

2015 yılında, 53.692 kilogram kağıt atık geri kazandırarak 913 ağaç, 4 kişilik 11 ailenin yıllık tüketimine denk gelen 2.070 ton su, 90 ailenin yıllık tüketimine denk gelen 216.331 kwh elektrik tüketimi; 5.781 kilogram plastik geri dönüşümü ile, 69.343 kwh elektrik tüketimi; 2.607 kilogram cam geri dönüşümü ile 261 litre petrol tüketimini önledi.

2016 yılında ise; 35.446 kilogram kağıt atık geri kazandırarak 603 ağaç, 4 kişilik 7 ailenin yıllık tüketimine denk gelen 1.366 ton su, 49 ailenin yıllık tüketimine denk gelen 142.816 kwh elektrik tüketimi; 4.703 kilogram plastik geri dönüşümü ile, 56.413 kwh elektrik tüketimi; 1.352 kilogram cam geri dönüşümü ile, 135 litre petrol tüketimi önlendi.

 

Bürosit ürünleri ahşap, metal, plastik, sünger ve tekstil malzemelerinden (ip, kumaş, deri vb.) üretilmektedir. Bu malzemeler geri dönüşümlü malzemeler olmakla birlikte bu malzemelerin doğada yok olma süreleri malzeme özelliğine göre farklılık göstermektedir. Bu sebeple bu atıkların Ulusal Çevre Mevzuatları (Çevre Kanunu, Atık Yönetimi Yönetmeliği, Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği, Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği) ve ihraç edilen ülkenin Çevre Mevzuatları kapsamında geri dönüşüm / bertaraf firmalarına göndererek ekolojik dengeye ve ülke ekonomisine katkı sağlayınız.

 

 

Geri Dönüşüm ve Bertaraf için ilgili linklere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 

http://www.cmo.org.tr/mevzuat/ulusal_mevzuat.php

http://www.cmo.org.tr/mevzuat/mevzuat_detay.php?kod=273

http://www.cmo.org.tr/mevzuat/mevzuat_detay.php?kod=276

Çevre, toplum ve ekonomi alanlarında sürdürülebilirlik prensibiyle hareket ediyoruz.

 

 

 

 

 

 

TOPLUM 

 

Her şeyin en iyisine layık olan toplumumuzun sosyal refah açısından ilerlemesine katkıda bulunacak kurumsal sorumluluk projelerini belirliyor ve hayata geçiriyoruz.

Toplumların gelişmesi ancak eğitimle mümkün olduğundan, eğitime destek projelerimizle okulların mobilya ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Böylece, yeni nesillerin okuldaki fiziksel şartlarını iyileştiriyor, sosyal alanlarda mutlu ortamlar yaratma konusundaki heyecanımızı toplumun her kesimiyle paylaşıyoruz.

Bunların yanı sıra İTÜ’nün Elektrik-Elektronik Mühendisliği Kulüp Odalarının iç mekan donatım sponsorluğumuzla eğitimin sosyal aktivitelerle desteklenmesine de katkıda bulunuyoruz.

 

EKONOMİ

 

İstikrarlı bir işveren olmayı çok önemsiyoruz. Ortalama 8 yıllık çalışma süresiyle ve sunduğumuz bireysel gelişim programlarıyla çalışanlarımıza değer katan bir işvereniz.

Bürosit Yan Sanayi Geliştirme Programı’yla yerel ekonomiye katkıda bulunuyoruz. Yan sanayilerimizin üretim sertifikasyon çalışmalarına yardımcı oluyor, yalın üretim gibi verim arttırıcı programları uygulamaları için destek veriyoruz.

Türkiye’nin katma değerli markalarından biri olarak dört kıtada 35 ülkeye ihracat yapıyoruz. 11 ülkedeki Bürosit mağazalarımızla üretimimizin %35’ini ihraç ediyoruz. Mensubu olduğumuz Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, OMSİAD, DOSAB, İstanbul İhracatçılar Birliği, KALDER, KOSGEB, TOBB gibi meslek kuruluşlarında aktif rol oynuyoruz. EFQM (European Foundation for Quality Management) üyesi bir üretici olarak sürekli kendi performansımızı değerlendiriyor ve geliştiriyoruz.